Gå til hovedindhold

Aktuel situation om påvirkningerne af Ukraine-konflikten

Ifølge vores nuværende viden kan vi oplyse, at ingen af vores faste leverandører har fabrikker eller logistikcentre i kriseområdet, således forventer vi ikke leveringsproblemer. Det kan dog ikke udelukkes, at konflikten vil få indflydelse på de globale forsyningskæder for køle- og klimakomponenter på længere sigt.

Ud over de direkte påvirkninger på transportsektoren (især jernbanegodstransport fra Kina), som allerede er påvirket, må man forvente flaskehalse i udbuddet og prisstigninger, især for råvarer.

Rusland er et af verdens største oprindelseslande for aluminium, hvilket er særlig relevant for varmeveksler.

Konflikten har allerede forårsaget et historisk højdepunkt i børspriserne på letmetallet - flaskehalse for udbuddet i de kommende måneder er på vej.

Den næste flaskehals kan også være lige rundt om hjørnet i det allerede hårdt ramte mikrochip segment, da både Ukraine og Rusland er store leverandører af ædelgasser til chipproduktion. Dette kan forværre flaskehalsene især i industrien for chips og batterier.

Fischer Kälte-Klima fortsætter med at gøre alt hvad der er nødvendigt for at holde påvirkningen på vores forsyningskæde af køle- og klimakomponenter så lave som muligt.

Kontaktpersonerne i dine Fischer Kälte-Klima-afdeling står også til enhver tid til rådighed for dig.

Select Country and Language

Tyskland
Schweiz
Danmark