Gå til hovedindhold

Bæredygtighed Vores ansvar over for de næste generationer

Som familievirksomhed ligger det i vores DNA at tænke i generationer. For os er økonomisk, økologisk og socialt ansvar derfor uadskillelige, og vi stræber efter at leve op til dette ansvar.

Vi har forpligtet os til at opfylde klimamålene fra Paris. På denne baggrund arbejder vi ikke blot på et stadig mere ressourceeffektivt produktsortiment. I hele vores værdikæde, fra produktion, transport og emballage til vores bygninger, stiller vi spørgsmålstegn ved vores handlinger og har foretaget adskillige banebrydende investeringer i de seneste år. 

Et godt eksempel på dette er virksomhedens hovedsæde i Kernen nær Stuttgart. Her sørger et meget effektivt varmepumpesystem med det naturlige kølemiddel NH₃ for opvarmning og airconditionering af administrationsbygningen. For at opnå maksimal effektivitet bruger systemet, der er designet af Fischer, også geotermiske sonder til at udnytte den energi, der er skjult i jorden, og selve bygningen bruges til temperaturregulering gennem aktivering af termiske komponenter. Resultatet er et yderst effektivt bæredygtigt system, som også får al sin energi fra egen solcellepark.

Clean Energy - Home made.

Dette anlæg på taget af produktionsbygningen på virksomhedens hovedsæde i Kernen genererer 703.500 kWh/a årligt og sikrer dermed en CO₂-besparelse på 377,0 t.
Et integreret lager på 150 kWh sikrer også, at den lokalt producerede elektricitet stadig er tilgængelig efter solnedgang.
Desuden er der adskillige elektriske ladestationer til rådighed på Kernen-området, som sikrer, at emissionerne fra Fischers køretøjsflåde løbende reduceres.

Virksomheden har også et højeffektivt solcelleanlæg på taget af Fischers centrallager i Fellbach.

Dette system, som blev taget i brug i 2010, har en kapacitet på 276,36 kWp og sparer ca. 234,5 t CO₂ om året.

Begge systemer blev designet og implementeret i samarbejde med ingeniørfirmaet WALTER solar.

Testet effektiv

Sammen med vores tjenesteudbyder DEKRA udfører vi energi-audits med jævne mellemrum. 

I de seneste år har vi været i stand til at udlede talrige optimeringsforanstaltninger fra disse audits og f.eks. forbedre energieffektiviteten i vores bygninger markant.

Alene inden for belysning kan der f.eks. spares over 15.000 kW/h ved at investere i LED-armaturer og optimere belysningsstyringen.

 

 

Bæredygtige tiltag inden for handel

Vi opnår den største effekt på miljøet med vores kerneforretning - køling og aircondition.

Køling har typisk en indvirkning på klimaet i to dimensioner på én gang - hvis systemer med fluorholdige kølemidler lækker, bidrager det frigjorte kølemiddel til drivhuseffekten. Desuden kræver kølesystemer en betydelig mængde elektrisk energi.

Som pioner og trendsætter på begge områder har Fischer Kälte-Klima til formål at videreudvikle branchen. Fischer har allerede nu det mest omfattende produktprogram af systemer til naturlige kølemidler i den specialiserede engroshandel og tilbyder anlægsbyggere kompetent rådgivning og støtte til implementering af styrings- og reguleringssystemer til højeffektive systemer og samarbejder hver dag med sine partnere fra industri og handel om at gøre systemerne bedre.

Select Country and Language

Tyskland
Schweiz
Danmark