Gå til hovedindhold

Christof Fischer – Køling siden 1925

Christof Fischer
1925

Navnet Fischer har siden 1925 været synonymt med fremstilling og salg af køle- og klimaanlægsteknologi.  Christof Fischer lagde i Weimarrepublikken grundstenen til den nu næsten 100-årige succeshistorie med sit ingeniørfirma for køle- og måleteknik i Stuttgart Bad Cannstatt.

På det tidspunkt overtog Christof Fischer, efter en rejse til USA, licensen til fremstilling og distribution af ALCO-produkter i Tyskland og indledte dermed et af de mange partnerskaber med førende producenter af køle- og klimaanlægsteknologi, der skulle følge efter. Et partnerskab, som i øvrigt skulle vare årtier frem til i dag. Fischer Kälte-Klima er i dag en af Europas førende specialiserede grossister for ALCO-produkter.

1930

I 1930'erne erhverver Christof Fischer en andel i den schweiziske manometerproducent Haenni og udvider produktsortimentet i virksomhedens daværende værksted til også at omfatte fremstilling af præcisionsmåleinstrumenter.

Fremstilling af præcisionsmåleinstrumenter
1931

Første produktion af præcisionsmåleinstrumenter i virksomhedens eget værksted.

Günther Fischer
1945

Efter krigen overtog den anden generation, Günther Fischer, ledelsen af virksomheden. Beslutningen blev truffet om at sælge Haenni-virksomheden og fokusere på handel med køle- og klimakomponenter. Günther Fischers tekniske baggrund samt det stadig eksisterende eget værksted og den produktion, som hans far havde opbygget i årene før, viste sig at være et fremragende grundlag for videreudviklingen af egne produkter og en tilsvarende ekspertise for den velbegrundede rådgivning af den nyopståede og fremadstormende køleteknikbranche. Denne tekniske orientering og ekspertise inden for rådgivning er stadig en integreret del af Fischer DNA'et i dag og præger virksomheden på mange områder.

 

Fischer-kataloget
1960

I årene med det økonomiske mirakel deltog Fischer også i den unge republiks vækst. Gennem etablering af filialer i hele Tyskland og en samtidig udvidelse af produktsortimentet udviklede Fischer sig i 1960'erne til en af de førende virksomheder i branchen.

Peter Scholl-Fischer
1980

I 1963 bliver Peter Scholl Fischer, barnebarn af Christof Fischer og nevø af Günter Fischer, ansat i virksomheden - også han er ingeniør og industritekniker. Under mottoet "Al teknologi til køle- og klimaanlægsspecialisten" blev produkt- og serviceudbuddet udvidet kraftigt i 1970'erne og 1980'erne. I 1980 lagde Peter Scholl-Fischer med sin tidlige indførelse af det første computersystem grunden til udviklingen af en moderne og effektiv handelsorganisation med høj proceskvalitet. Ud over de længe gennemprøvede påfyldnings- og evakueringsstationer tilbyder virksomhedens egen produktion og produktudvikling nu også de første kommercielt tilgængelige kølemiddeludsugnings- og -genvindingsenheder i FAST-serien i Tyskland på markedet.

Veit Scholl
1988

Efter at have afsluttet en læretid som køletekniker og studeret virksomhedsøkonomi kom Veit Scholl, søn af Peter-Scholl Fischer, ind i virksomheden i 1988 som fjerde generation. Allerede inden han overtog den overordnede ledelse af virksomheden i 1999, satte Veit Scholl kursen for virksomhedens første digitaliseringsoffensiv i 1990'erne. Fischer præsenterede ikke kun det første CD-katalog i branchen, men også ved årtusindeskiftet den dengang unikke e-business-løsning "Fischer-Online" med mulighed for at bestille online, få lageroplysninger og dermed være tilgængelig for registrerede kunder "døgnet rundt".

1990

I begyndelsen af 1990'erne ekspanderede Fischer Kälte-Klima ikke kun i Østtyskland med åbningen af filialen i Chemnitz. På virksomhedens hovedkontor, som siden er blevet flyttet til Stuttgart-Untertürkheim, begynder virksomheden at designe, planlægge og fremstille færdige sammensatte køleanlæg til brug. Disse systemer, som blev fremstillet internt, blev hurtigt et vigtigt konkurrenceværktøj og en vigtig salgsdriver for virksomheden. Dette var forbundet med et konstant stigende behov for plads på fabrikken i Stuttgart-Untertürkheim, hvilket førte til en udvidelse af fabrikken i slutningen af halvfemserne.

2000

I 2000'erne blev Fischer ikke kun en af de førende virksomheder i branchen i Tyskland, men ekspanderede også for første gang til udlandet i 2006 og grundlagde Christof Fischer Kälte-Klima AG med tre afdelinger i Schweiz. I Tyskland blev filialen i Berlin åbnet i 2008, og samtidig blev der åbnet et effektivt logistikcenter og centrallager i Fellbach lige uden for Stuttgart. Med over 8.000 m2 lagerplads og den nyeste radiostøttede scanner-/stregkodeteknologi er dette sted stadig i dag Fischer-koncernens logistikcenter, som også er hjemsted for salgskontoret for Stuttgart-regionen.

2010

Virksomheden fortsætter også med at udvikle sig teknologisk. I 2010 byggede Fischer verdens største transkritiske CO2-køleanlæg på daværende tidspunkt. Med en kapacitet på 1,2 MW til normal køling og 230 kW til dybfrysning anvendes den hos den danske discountbutik "Netto" og er et forvarsel om Fischers næste engagement i udlandet: I 2015 åbner Fischer et salgskontor i Løsning og har siden da successivt udvidet sine aktiviteter i Danmark.

Fischer Friosol AG
2019

Fischer Kälte-Klima er også en succes i Schweiz og udvikler sig løbende på markedet. Teknisk kompetence, organisatorisk effektivitet, partnerskabsbaseret og langsigtet tænkning samt stabile og tillidsfulde kunderelationer er også her grundlaget for succes. Teamet omkring direktør Marc Stampfler åbner flere filialer og overtager endelig Schiessl Schweiz AG i 2019, som fremover vil blive drevet under navnet Fischer Friosol AG. Fischer bliver dermed også en af de førende kølemiddeldistributører i Schweiz og integrerer virksomheden gradvist i Christof Fischer Kälte-Klima AG i løbet af de næste to år. På fabrikken i Egerkingen bygges et centrallager, et kompetencecenter for teknologi og kølemidler og den sjette Fischer-filial i Schweiz. I Tyskland byggede Fischer nye bygninger til filialerne i Berlin og Hannover i disse år og åbnede sin tiende filial i Nürnberg i 2018.

Fischer HQ Kernen
2020

Fischer Kälte-Klima, eller rettere sagt ejerfamilien, har i mange år med stor overbevisning og på alle områder investeret i virksomhedens fremtid og videreudvikling. Efter at virksomhedens hovedkontor og fabriksbygning i Stuttgart, som lå i en trang indre by, ikke længere gav mulighed for udvidelse, blev det i 2017 besluttet at flytte virksomheden til Kernen i Rems-dalen lige uden for Stuttgart. Efter en planlægnings- og byggefase på ca. tre år og en investering på over 30 millioner euro blev der ikke kun skabt en bæredygtig, energieffektiv og moderne kontorbygning, men også et af de mest moderne og effektive produktionsanlæg for køle- og klimaanlæg i Europa. Med henblik på de kommende års vækst vil virksomheden fremover råde over et produktionsareal på 7.500 m2 og et kontorareal på 4.000 m², herunder topmoderne møde- og kursuslokaler.

Fischer Online 2021
2021

De næste milepæle i virksomhedens videre udvikling er allerede på vej - ud over indførelsen af en ny e-handelsløsning og en yderligere digitalisering af virksomheden forventes Fischer at åbne sin ellevte afdeling i München-området i begyndelsen af 2022.

Select Country and Language

Tyskland
Schweiz
Danmark