Tyskland
Tysk  |  Engelsk

Schweiz
Tysk  |  Fransk

Denmark
Dansk

Global
Engelsk

Virksomheden  |   Kontakt  |   Afdelinger  |   Tyskland  |  Tysk

Christof Fischer - Køleteknik siden 1925

1925 
Christof Fischer grundlægger et ingeniørbureau for køle- og måleteknik. Efter en rejse til USA overtager han licensen for produktion og salg af ALCO-produkter..

1931
Første produktion af præcisionsmåleapparater på eget værksted.

1945
Under ledelse af hans søn ingeniør Günther Fischer udvikler virksomheden sig til et handelshus for køle- og klimatekniske komponenter.

Hans tekniske baggrund og bevarelsen af det lile værksted er en optimal basis for udviklingen af egne produkter og for en solid rådgivning af anlægshåndværkere.

Denne tekniske orientering præger stadigt firmaet i dag på mange områder.

1961
I tresserne bliver Christof Fischer et af de førende firmaer i branchen med flere filialer spredt over Tyskland og en betydelig udvidelse af produktsortimentet.

Det tilbudte servicespektrum bliver kraftigt forbedret i halvfjerdserne og firserne med slagordene "Den komplette teknik til køle- og klimaeksperten".

1980
Peter Scholl-Fischer, Christof Fischers barnebarn, sikrer allerede i 1980 med rettidig indførelse af det første computersystem grundlaget for opbygningen af et moderne og effektivt engroshandelsfirma.

1990
Færdigstillede kompressoranlæg, konciperede og producerede på eget værksted supplerer den brede palette af handelsprodukter. De bliver hurtigt nogle af de vigtigste konkurrenceelementer og garanter for omsætning.

1999
Fischer præsenterer det allerførste CD-katalog i branchen, efterfulgt af en komplet E-Business-løsning "Fischer-Online" med lagerinformation og mulighed for registrerede kunder for at bestille døgnet rundt.

2000
75 år efter grundlæggelsen overgiver diplomingeniør Peter Scholl-Fischer ledelsen af virksomheden til den fjerde generation, diplomøkonom (BA) Veit Scholl, Christof Fischers oldebarn.

2006
Fischer ekspanderer i Schweiz og grundlægger Christof Fischer Kälte-Klima AG med tre lagermæssigt fuldt udstyrede handelshuse i:

8852 Altendorf SZ (hovedsædez)
4127 Birsfelden ved Basel (afdeling)
1052 Le Mont ved Lausanne (afdeling)

2008
Åbning af salgsafdeling i Berlin med over 1.100m2, moderne kontorer og undervisningslokaler.

2008
Åbning af nyt salgs- og logistikcentrum i Fellbach. Stuttgart-filialen flytter sammen med logistikafdelingen få kilometer fra hovedsædet i Untertürkheim til Fellbach.
Her har Fischer oprettet et moderne og over 8.000m2 stort logistikcentrum, der er udstyret med moderne, radiobaseret scanner/barcode teknologi.

2009
I eget værksted, som er udvidet til over 3.000 m² produceres på to produktionsniveauer individuelt konciperede og installationsfærdige kompressoranlæg og koldtvandssystemer på mellem 3 og 1000 kW.

2010
Verdens største transkritiske CO2-køleanlæg med en ydelse på 1200 kW (køl) og 230 kW (frost) produceres af Fischer og er i drift hos den danske discounter Netto.

2013
Christof Fischer Kälte Klima AG Schweiz åbner i Vernier/Genève endnu en salgsfilial.

Berlin: I december flytter Fischer et stenkast fra de lejede lokaler i Industriestraße til den nybyggede afdeling i Komturstraße 18D. Lagerets størrelse fordobles til over 2.200 m2.

2014
I Schweiz åbner Christof Fischer AG den femte afdeling i Regensdorf ved Zürich.

2015
Kort før jul åbner Christof Fischer Danmark ApS.